Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IH

misaviki

11. 5. 2009 10:04
Ano

Já jsem automaticky po mediální masáži odstavila druhou televizi, protože nemá digitální příjem a přemýšleli jsme, zda koupit novou nebo set top box. Jaké bylo naš překvapení, když manžel včera všechno v pohodě naladil, jen na jiných frekvencích :-) Prostě to jen tak zkusil a je to tam. Média informují velmi nepravdivě a zkresleně.

0 0
možnosti
L

lumca_1

11. 5. 2009 8:30
Votice a K30.

Zajímavější to bude po vypnutí analogových Votic na K30 v na podzim tohoto roku. Pak by se do Prahy měl vrátit tv signál z polského vysílače "Sněžné Jámy" v Krkonoších na stejném kanále s programem TVP1 a výkonem 200kW ERP. Mám v paměti, jak se v roce 1989 při zapnutí Votic na plný výkon 100kW ERP (do té doby zde byl program tehdejší ČST2 vysílán výkonem pouhých 80W) spustila ve všech možných sdělovacích prostředcích (i odborných, např. AR) kapaň s cílem tento vysílač vypnout, protože v Praze znemožňuje příjem polské tv. Dnes se to zdá úsměvné, ale v té době bylo zajímavé sledovat stanovisko různých "kompetentních orgánů", které různým způsobem hledaly důvody, k tomu, že polské vysílání není plně v souladu se Stokholmským plánem, zatíco naše ano, atd......;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2358x
Lukáš Polák je redaktorem serveru DigiZone.cz se specializací na satelit. Zajímá se o oblast pozemní digitální televize a DVB-S (digitální satelitní televize). Vystudoval Střední průmyslovou školu sdělovací techniky, a poté Vyšší odbornou školu publicistiky, kde si jako téma absolventské práce vybral rozhlasovou stanici chybějící na českém trhu. Dlouhodobě se zajímá o médiální scénu u nás i v zahraničí, je také aktivním členem Československého DX klubu. Dříve spolupracoval např. se servery satCentrum a RadioTV nebo časopisem Home Cinema.