Všimli jste si, že dnes Prima spustila novou televizi?

Odpověď na tuto otázku mě konečně donutila sednout dnes k počítači, abych napsal opět několik řádků na svůj blog. Televize Prima spustila stanici R1, ale propagace ze strany komerční dvojky byla nulová. Proč?

Na vlastníky set-top-boxů, kteří mohou přijímat stanice Prima, Prima Cool, Nova, Nova Cinema a TV Barrandov dnes čekalo překvapení. Ráno zde totiž nalezli na pozici kanálu Prima Cool ne barevné pruhy, ale vysílání nové televizní stanice R1, jejíž vysílání má vyplnit dobu, kdy adrenalinová televize „spí“. Televize R1 vznikla jako jakýsi kompromis v době ekonomické krize. Prima chtěla původně spustit stanici Prima Klub, jejíž realizaci však odložila.

Stanice zaměřená na ženy měla začít vysílat nejpozději v polovině letošního roku na základě licence udělené programové síti regionálních televizí ovládaných Primou (a od loňského roku označovaných zkratkou R1). Prima Klub se měl objevit v některém ze tří celoplošných „komerčních“ multiplexů, v kabelu a také na satelitu. Nakonec se však objevila dnes, ale ve velmi okleštěné verzi a pod jiným názvem. Stanice vysílá od šesté hodiny ranní do jedenácté dopolední, a to pouze ve všední dny.

Je však otázkou, proč Prima svůj nový program nijak nepromovala. Přiznám se, že jsem dnes nesledoval její vysílání, takže mi mohla informace přímo v programu uniknout, ale tiskové oddělení komerční dvojky tento kanál nijak nepromovalo - nevydalo k němu jednu jedinou zprávu a nebýt např. ČTK, která si jeho spuštění mimochodem všimla až po serveru DigiZone.cz, asi by ho nezaregistrovala ani ostatní média. Zmínka o televizi R1 není ani na samotném webu r1televize.cz.

Odpověď může být poměrně jednoduchá. R1 nenabízí tak atraktivní program, aby se s ním vedení Primy mohlo chlubit. V době od šesti do osmi regionální vysílání a od osmi až do ukončení vysílání v jedenáct hodin pouze odpad. Jedině tak je možné nazvat seriály Jsi můj život, Panelák a Ve jménu zákona, které buď nebyly na Primě příliš úspěšné, nebo už je v jejím vysílání nikdo nechce. Na druhou stranu však televizi z pražské Palmovky příliš možností nezbývalo a nechat si propadnout licenci, by byl zbytečný luxus. Snad se dočkáme lepšího programu, který by chtěla nabídnout Prima od roku 2011.

Autor: Lukáš Polák | pondělí 15.6.2009 19:26 | karma článku: 11,68 | přečteno: 2651x
  • Další články autora

Lukáš Polák

Končím a těším se na viděnou

19.10.2009 v 16:32 | Karma: 13,29

Lukáš Polák

Otevřu záchod, vyleze Jackson

29.6.2009 v 18:42 | Karma: 13,44

Lukáš Polák

Prahu analogová tma nezahalila

10.5.2009 v 20:58 | Karma: 14,08

Lukáš Polák

Náročný 30. duben

3.5.2009 v 18:43 | Karma: 11,66

Lukáš Polák

Viděl jsem to na vlastní oči

16.4.2009 v 21:34 | Karma: 20,21

Lukáš Polák

Polibek za sto tisíc

9.4.2009 v 20:08 | Karma: 11,92
  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2358x
Lukáš Polák je redaktorem serveru DigiZone.cz se specializací na satelit. Zajímá se o oblast pozemní digitální televize a DVB-S (digitální satelitní televize). Vystudoval Střední průmyslovou školu sdělovací techniky, a poté Vyšší odbornou školu publicistiky, kde si jako téma absolventské práce vybral rozhlasovou stanici chybějící na českém trhu. Dlouhodobě se zajímá o médiální scénu u nás i v zahraničí, je také aktivním členem Československého DX klubu. Dříve spolupracoval např. se servery satCentrum a RadioTV nebo časopisem Home Cinema.