Stanice bez vlny zájmu? Taková je nová Prima

Minulý týden jsem se na blogu věnoval startu televize R1, která je třetí stanicí z rodiny Prima. Nový kanál příliš mnoho pozornosti nevzbudil. S nadsázkou se dá říci, že kdyby neexistoval, vůbec nic by se nestalo. Kdo si tedy vůbec jejího startu všiml?

Pokud vás náhodou zahájení vysílání televize R1 minulo, a nebylo by se vůbec čemu divit, můžete si o něm přečíst v mém minulém článku . Nerad bych se nyní zbytečně opakoval. V tomto textu bych se chtěl pokusit udělat jakousi sumarizaci toho, kdo se vůbec nové stanici věnoval, resp. byl ji ochoten obětovat na svém webu nebo tištěném periodiku prostor. Jak možná předpokládáte, žádná sláva to nebyla…

Kromě serveru DigiZone.cz se určitým způsobem, i když ne v takové míře, věnuje digitální televizi také konkurenční server RadioTV.cz. Jelikož i pro něj je start každé nové stanice důležitou událostí, i on věnoval R1 určitý prostor, a to v glose s názvem R1 - zapomenutá televizní sestra. A název nemohl být výstižnější. Doposud není zmínka o této stanici ani na samotném webu www.r1televize.cz .

Specializované weby mají zkrátka za povinnost o takovéto události informovat, a tak možná zůstává s podivem pouze to, že o R1 se nepsalo na dvojici webů tvCentrum a satCentrum. Zajímavé je ale nahlédnout do monitoringu tisku a jako klíčové slovo zadat právě název nové stanice. Jejímu startu se věnovalo naprosté minimum článků, a to většinou tím stylem, aby byl „zaplácnut“ prostor. Např. v magazínu Marketing & Media na čtyřech řádcích, ve Strategii na téměř jednom.

Obsáhleji (rozuměj více než čtyři řádky) informovaly snad jen deníky Metro a Právo. Lépe už na tom byly weby, které si všimli této skutečnosti ale až poté, co byla o ní informace zveřejněna na DigiZone.cz. Tento fakt nezastírá např. kolega Ondřej Aust na Lidovkách.cz . Mnozí si jistě vzpomenou na dobu ne tak nedávnou, kdy byla k odpadkovému koši televizní zábavy přirovnávána Nova Cinema. Nechci raději pomýšlet na to, jaké označení by někteří vymysleli pro televizi R1. Zajímavostí však je, že přílišným optimismem někteří nehýří ani vůči stanici Prima Cool, že Pavle Eichlere?

Autor: Lukáš Polák | úterý 23.6.2009 19:12 | karma článku: 11,31 | přečteno: 2047x