Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Odvažte se zažít víc

Tento týden oslavila televize Nova své kulaté výročí, a i když už jsem se jí na svém blogu věnoval v krátké době již dvakrát, toto je rozhodně příležitost to udělat znovu.

Televize Nova oslavila ve středu 4. února 15 let od svého startu. Bylo to v roce 1994, kdy poprvé vstoupila na obrazovku a zůstala s námi až doposud, kdy je nejsledovanějším kanálem v České republice. I já jsem s Novou 15 let. Pamatuju si, jak tehdy ještě jako jedenáctiletý klučina jsem tehdy vyhlížel celý nedočkavý hitparádu Eso s Terezou Pergnerovou. To byl skutečně kult. Pamatuji se, že na první vydání desky Čágo belo, šílenci se stála obrovská fronta, která z prodejny, kde Tereza album vlastnoručně podepisovala, vedla ještě hluboko do ulice.

Pan ředitel Dvořák na středečním setkání s novináři řekl, že televize Nova přinesla mnoho nového. Jeho slova o skvostech jako byla např. Pobřežní hlídka, jsem bral s rezervou. Rozhodně se jednalo, ať chceme, nebo ne, o kultovní seriál devadesátých let, ale mluvit o skvostu? To si opravdu Petr Dvořák asi dělal s přítomných legraci. Nova, ať se nám to líbí, nebo ne, skutečně přinesla do našich domácností to, co v nich chybělo. Zasvěceně o tom hovoří více než padesátistránková speciální publikace s názvem „Je nám patnáct let, odvažte se zažít víc.“

Stačí v ní zalistovat a čtenář uvidí, že již v roce 1994 přinesla Nova pořady pro masy, které diváka chytly. Šlo např. o Bingo, Proč?, Tabu a další. Již v tomto roce se na obrazovce objevil dnes již legendární a neexistující pořad Volejte řediteli, jehož určité díly se stále těší velké oblibě na některých  serverech jako je YouTube apod. Nova si svou pozici dokázala udržet až do dnešních dnů a Prima, i když na tom mělo vinu samozřejmě i ne příliš dobré pokrytí, se na českou komerční jedničku nedokázala dotáhnout. Stačí už se jen podívat na to, kde sídlí Nova a kde Prima. Zatímco první jmenovaná má sídlo na Barrandově, v mecce českého filmu, druhá se musí spokojit s Palmovkou.

Petr Dvořák je rozhodně dobrý podnikatel a ne nadarmo ho např. v roce 2007 pasoval Blesk na nejvlivnějšího člověka českého showbusinessu. Vše si umí dobře spočítat a jeho stroj šlape téměř bezchybně. Start českého MTV, na nějž Nova vlastní licenci, byl původně stanoven na první čtvrtletí letošního roku. V současné době to vypadá, že tato hudební televize regionalizovaná do české mutace odstartuje až v příštím roce. V době ekonomické krize přece není kam spěchat… Stroj zvaný Nova zkrátka funguje bezchybně. Jak jinak by pak Petr Dvořák mohl říci např. toto? "To, že se každý druhý člověk v hlavním vysílacím čase dívá na Novu, a tak to funguje už patnáct let, má na diváka bezpochyby vliv."

Autor: Lukáš Polák | neděle 8.2.2009 22:18 | karma článku: 13,45 | přečteno: 1806x
  • Další články autora

Lukáš Polák

Končím a těším se na viděnou

S čím? S blogováním na zpravodajské jedničce v České republice. Důvod? Velmi prostý, nemožnost oslovit dostatečně cílovou skupinu.

19.10.2009 v 16:32 | Karma: 13,29 | Přečteno: 4513x | Osobní

Lukáš Polák

Óčko se MTV bát nemusí. Strach by mělo mít z musiq1

V souvislosti se startem lifestylově-hudebního kanálu MTV pro Českou a Slovenskou republiku, ke kterému dojde již koncem příštího měsíce, se hovoří také o tom, že podobně laděnému Óčku z mediální skupiny MAFRA Media by mohli ubýt diváci. Podle mého názoru jde ale o naprosto přehnané očekávání. MTV má takto nastavenou laťku ze dvou důvodů, kterými jsou mezinárodní značka a spojení se skupinou kanálů TV Nova.

11.10.2009 v 19:37 | Karma: 9,95 | Přečteno: 2067x | Diskuse| Média

Lukáš Polák

CS Link změnil vedení. Změnil se i přístup k některým webům?

Přístup společnosti Mediavision, provozovatel satelitní platformy CS Link, k médiím byl vždycky zvláštní, protože se většinou omezoval pouze na informování směrem k jednomu nejmenovanému webu. Pak se ale změnilo vedení a mnohým rázem vzrostla naděje díky přístupu nového výkonného ředitele. Je to opravdu tak, nebo jde pouze o pocit?

29.9.2009 v 16:56 | Karma: 12,89 | Přečteno: 2088x | Diskuse| Společnost

Lukáš Polák

Česká televize dnes opět psala historii

Jelikož se na svém blogu více či méně pravidelně věnuji oblasti digitální televize, nemohl jsem si nechat ujít jako příležitost dnešní den, kdy veřejnoprávní TV, ač si to mnozí neuvědomují, opět psala historii. Proč? O tom jsou následující řádky.

27.9.2009 v 15:13 | Karma: 12,34 | Přečteno: 3029x | Diskuse| Věda

Lukáš Polák

Porucha kanálu, který vlastně v nabídce UPC vůbec není

V krátké době se opět podruhé věnuji na svém blogu společnosti UPC. Osobně proti ní nic nemám, i když někteří její zaměstnanci si o mně myslí stoprocentně opak. Jde o největšího kabelového operátora, který se svou práci snaží dělat v rámci svých možností. Zatímco jedni na něj nadávají, další jsou s ním spokojeni. Klasika, která se nevyhne žádnému z operátorů. S dnešním zážitkem se s vámi ale prostě podělit musím.

17.9.2009 v 21:33 | Karma: 19,46 | Přečteno: 3491x | Diskuse| Věda
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Desítky miliard dolarů pro Ukrajinu a zákaz TikToku. Biden to podepsal

24. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  17:18

Aktualizujeme Ve středu podepsal americký prezident Joe Biden po několikaměsíčním schvalování v Kongresu zákon...

Izrael pokročil v přípravě akce v Rafáhu, civilisty ochrání, uvedl mluvčí vlády

24. dubna 2024  16:55

Izrael pokročil v přípravách pozemní operace namířené proti palestinskému hnutí Hamás v Rafáhu na...

V nahrávkách si stěžoval na bankovky. Bystroně z AfD potápí důkazy

24. dubna 2024  16:53

Nové důkazy v kauze německého politika strany Alternativa pro Německo Petra Bystroně potvrzují...

Bývalý ředitel finančního úřadu kryl úniky a bral „dárky“, dostal podmínku

24. dubna 2024  15:01,  aktualizováno  16:48

Bývalý ředitel brněnského finančního úřadu Miroslav Kuba si už třikrát vyslechl podmíněný trest za...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2358x
Lukáš Polák je redaktorem serveru DigiZone.cz se specializací na satelit. Zajímá se o oblast pozemní digitální televize a DVB-S (digitální satelitní televize). Vystudoval Střední průmyslovou školu sdělovací techniky, a poté Vyšší odbornou školu publicistiky, kde si jako téma absolventské práce vybral rozhlasovou stanici chybějící na českém trhu. Dlouhodobě se zajímá o médiální scénu u nás i v zahraničí, je také aktivním členem Československého DX klubu. Dříve spolupracoval např. se servery satCentrum a RadioTV nebo časopisem Home Cinema.